This document has not yet been translated.


Γιατί μεταχειρισμένο;

Παρακάτω θα βρεις μερικούς από τους λόγους που συνηγορούν υπέρ της αγοραπωλησίας μεταχειρισμένων ειδών:

Είναι συνετή οικονομική συμπεριφορά

Δυστυχώς αλλά τουλαχιστον στη χώρα μας, η συντριπτική πλειοψηφία των νέων προϊόντων εισάγονται από άλλες χώρες. Αν αγοράσεις ένα μεταχειρισμένο αντικείμενο βοηθάς το εμπορικό ισοζύγιο της πόλης σου, της περιοχής σου, της χώρας σου. Δώσε καλύτερα τα χρήματά σου σε κάποιον συντοπίτη σου και στήριξε έτσι την τοπική οικονομία. Είναι καλυτερο για όλους!

Δεν είναι ανάγκη σου, είναι επιλογή σου!

Οι αγοραπωλησίες μεταχειρισμένων προϊόντων δεν γίνονται λόγω ανάγκης, αλλά κυρίως λόγω της ελεύθερης βούλησης του καθενός μας. Οι άνθρωποί πωλούν πράγματα για να τους προσφέρουν μια 'ζωή' που οι ίδιοι δεν μπορούν να τους δώσουν. Πρόκειται για πράγματα που πιθανότατα κάποτε να αγάπησαν. Για σκέψου το λίγο. Γίνε λοιπόν μέλος αυτής της επιλογής. Ανέβασε την πρώτη σου αγγελία ή κάνε την πρώτη σου αγορά στο Bazaarion με την πρώτη σου ευκαιρία!

Κερδίζεις χρήματα και ...χώρο

Γιατί να μην κερδίσεις χρήματα από αντικείμενα που δεν χρειάζεσαι πλέον! Άδειασε τα ντουλάπια από τα αντικείμενα που δεν χρησιμοποίησες ή δεν προβλέπεις να ξαναχρησιμοποιήσεις ποτέ. Απόκτησε πολύτιμο χώρο στο σπίτι σου. Ή, γιατί όχι, πούλα τις δικές σου δημιουργίες (χειροτεχνικές, εικαστικές, οτιδήποτε από κοσμήματα έως πίνακες ζωγραφικής...!) Το Bazaarion είναι εδώ για να σε βοηθήσει να βρεις αγοραστή για οποιοδήποτε προϊόν ή υπηρεσία προσφέρεις!

Ζεις τη δημιουργικότητά της αναβάθμισης

Είναι ένας τρόπος να εκφράσεις την δημιουργικότητά σου: αγόρασε φθηνά μεταχειρισμένα προϊόντα από το Bazaarion, διόρθωσε ή αναβάθμισέ τα, πρόσθεσε τη δική σου «πινελιά» χρώματος, την έμπνευσή σου, λίγη αγάπη και δείξε στους φίλους σου με υπερηφάνεια το μοναδικό αυτό δημιούργημά σου!

Βρίσκεις ό,τι θες (κι απρόσμενα παραπάνω!)

Συνεχώς προστίθενται νέα και μεταχειρισμένα προϊόντα στο Bazaarion, κάνοντας την εμπειρία της αναζήτησης προϊόντος αλλά και της αγοράς συναρπαστική. Μπορείς να απολαύσεις και να εντοπίσεις αντικείμενα που είναι μοναδικά, ή ξεχωριστά ή απλά στη μόδα. Περιηγήσου στην πλατφόρμα του Bazaarion και κάνε τις αγορές σου τώρα. Μπορεί να σου έχει δώσει ραντεβού η τύχη...

Αρπάζεις την ευκαιρία

Αρκετοί άνθρωποι πουλούν τα αντικείμενά τους για ποικίλους λόγους: άλλοτε γιατί αυτά δεν χρησιμοποιήθηκαν σχεδόν ποτέ, κι άλλοτε γιατί κρίνουν ότι κάποια πράγματά τους είναι καλύτερο να βρίσκονται στα χέρια άλλων. Αγοράζοντας τέτοια προϊόντα αποκτάς απίστευτη ποιότητα, αλλά ταυτόχρονα έχεις και σημαντικά μικρότερο κόστος. Σκέφτεσαι κάτι να αγοράσεις; Ρίξε μία ματιά πρώτα στο Bazaarion!

Εκφράζεις περιβαλλοντική συνείδηση

Ποτέ στην ιστορία της ανθρωπότητας δεν υπήρχε τόσο μεγάλη κατασπατάλησης φυσικών πόρων. Βοήθησε λοιπόν και συ να ζήσει ο πλανήτης μας όπως ζουσε (δισ)εκατομμύρια χρόνια μέχρι τώρα. Η επαναχρησιμοποίηση προϊόντων μειώνει την ρύπανση και τα απόβλητα και βοηθά στην εξοικονόμηση ενέργειας διασώζοντας πολύτιμους φυσικούς πόρους. Αγοράζοντας μεταχειρισμένα συμβάλεις πολύπλευρα στην προσπάθεια να σωθεί το περιβάλλον. Κάνε λοιπόν ό,τι μπορείς και εσύ. Γίνε μέλος μιας μεγάλης ομάδας, σώσε το περιβάλλον!

Συγκινείσαι ψάχνοντας το χαμένο θησαυρό

Η αγορά μεταχειρισμένων προϊόντων μοιάζει με το κυνήγι θησαυρού. Εκεί που ψάχνεις να αγοράσεις κάτι, νάσου και πέφτεις πάνω σε κάτι που πάντα ήθελες να έχεις αλλά ποτέ δεν πίστευες ότι θα μπορέσεις να το βρεις. Νάτο λοιπόν μπροστά σου. Απόκτησέ το, μην περιμένεις!

Είσαι 'in'

Παλιά οι άνθρωποι ίσως να μην ξεχώριζαν τα είδη σε 'από πρώτο' ή 'από δεύτερο' χέρι. Όταν επέλεγαν κάτι, απλά εμπιστεύονταν την άποψή τους για το συγκεριμένο προϊόν. Δυστυχώς όμως στα χρόνια του υπερκαταναλωτισμού αυτό υποχώρησε. Να όμως που πλέον στις μέρες μας έχει επανέλθει μια διεθνής τάση να αυξηθεί η αγοραπωλησία μεταχειρισμένων ειδών. Πρόκειται για μόδα; Ας ελπίσουμε πως όχι. Λ.χ. σε μερικές χώρες υπάρχουν ειδικές εκπομπές στην τηλεόραση για να προωθηθεί αυτή η αντίληψη. Σε άλλες, ιστοσελίδες με αντικείμενο την αγοραπωλησία αντικειμένων έχουν κορυφαία επισκεψιμότητα. Συχνά, μεγάλες διασημότητες του Χόλυγουντ δείχνουν με υπερηφάνεια πράγματα που αγόρασαν «από δεύτερο χέρι». Εσύ γιατί να μένεις μακρυά;

Κάνεις προσωπικές συνδέσεις

Αγοράζοντας ένα αντικείμενο από έναν συνάνθρωπό μας είναι σίγουρα πιο ενδιαφέρουσα εμπειρία από την απρόσωπη επικοινωνία μας με έναν πωλητή σ' ένα κατάστημα (που συχνά ούτε κι αυτός υπάρχει). Αρκετοί πωλητές μεταχειρισμένων ειδών έχουν συναισθηματική σχέση με το αντικείμενο που σου πουλάνε. Έτσι, Θα σε συμβουλεύσουν για το πώς θα τα αξιοποιήσεις καλύτερα, πώς να το χρησιμοποιήσεις αποδοτικότερα, με τι θα 'πρεπε να το συνδυάσεις, κτλ. Είναι όμορφο να γνωρίσεις κάποιον με παρόμοια ενδιαφέροντα με τα δικά σου. Αντάλλαξε λοιπόν μηνύματα μαζί του στον Messenger. Ελάτε σε επαφή!